Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

intro startpagina even voorstellen doelstellingen aanbod prijzen en contact kalender kijkworkshops Leerlijnen Zien is geloven? Tweemaal raak! Wereldoorlog I Horror Film & de wet film & technologie Western Basiscomponenten Setting Opening Verhaalstructuur Vertelstandpunten Film en realiteit Geluid 2 Beeldcompositie 2 Kleur 2 Camerabeweging 2 Licht 2 Montage 2 regisseurs in de kijker camerabeweging montage geluid kleur licht vertelstandpunten zien is geloven? Hitchcock Hitchcock & Hopper Scorsese Fellini Kubrick Oog op film Regisseurs Op maat? over de basiscomponenten over film en geluid over de start van een film over beeldcompositie over verhaalstructuren over film en kleur over vertelstandpunten 

Zien is geloven?

film

S

tof

Een mediawijze zoektocht naar de kern en de gevaren van onze kijkdrangDat we in een beeldcultuur leven is ondertussen een understatement: we worden overspoeld door beelden. Een schijnbaar onweerstaanbare kijkdrang zuigt als het ware miljoenen slachtoffers naar televisie-, computer- en andere schermen.

Onze zoektocht naar een antwoord op die vragen brengt ons via zeer divers, jawel, beeldmateriaal, bij een Nobelprijswinnaar voor economie, Susan Boyle en spraakmakende filmmakers zoals Alfred Hitchcock en Werner Herzog. Zullen zij ons kunnen behoeden voor de valkuilen van de beeldcultuur?Zien is geloven? is een gloednieuwe kijkworkshop - een 'lezing' die actief beroep doet op de kijkvaardigheid van de deelnemers - voor de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs. Voor alle praktische informatie klik hier.

Waar komt die kijkdrang toch vandaan? Wat zijn de gevolgen daarvan? En zijn de gevolgen ook meteen gevaren?